Iszlám Állam

Másfél tucatnyi dzsihadista toborzót fogtak el Moszkvában

Az elfogást több helyszínen, kommandós akcióval hajtották végre az orosz fővárosban.

2016.03.30 16:05MTI

Őrizetbe vették a Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet 18 toborzóját Moszkvában - közölték szerdán belügyi forrásokra hivatkozva orosz hírügynökségek.

Az elfogást több helyszínen, kommandós akcióval hajtották végre az orosz fővárosban. A verbuválással, agitációval és okmányhamisítással gyanúsított személyektől sok számítógépet és irodai berendezést foglaltak le.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) februárban az IÁ oldalán harcolni szándékozó orosz állampolgárok számára hamis iratokat készítő csoportot leplezett le Moszkvában. Akkor 14 személyt tartóztattak le, akik ellen büntetőeljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.