Szíria

Ennyi maradt Palmürából az Iszlám Állam után - videó

A szíriai hadsereg aknakutatói elkezdték megtisztítani az Iszlám Állam által hátrahagyott robbanóanyagoktól a visszafoglalt Palmüra városát.

2016.03.30 10:30ma.hu

A Russia Today arab tudósítója a helyszínre utazott, hogy kézikamerával is megmutassa a világnak a dzsihadisták hagyatékát - írja az atv.hu.

A robbanó csapdák behálózzák a várost, beleértve a lakónegyedeket és a történelmi városmagot is. Az iszlamisták elmenekültek, de néhányan még ott bujkálnak. Még vasárnap is több öngyilkos merényletet hajtottak végre. Az aknamentesítésben orosz segítségre is számítanak - mondták el.

A helyszíni jelentések szerint "a szíriai sivatag gyöngyének" is nevezett Palmüra szellemváros, a lakosság elmenekült a harcok elől. Mindenfelé súlyosak a károk.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.