Iszlám Állam ellen

Lelőttek, majd lefejeztek egy 17 éves IÁ-ellenes aktivistát Törökországban

Agyonlőttek, majd lefejeztek a délkelet-törökországi Sanliurfában egy másik aktivistát is, mindketten az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen kampányoltak.

2015.10.30 19:55MTI

A két férfi, akinek holttestére Sanliurfában leltek rá, a 2014 áprilisában alapított "Rakkát csendben lemészárolják" nevű aktivista csoportnak dolgozott.

Az áldozatok egyike 17 éves volt. A másik még tavaly kilépett az aktivistáktól, mivel féltette az életét a munkája miatt. Mindkettejüket holtan találták lakásukban péntek reggel - mondta Abu Ibrahim Rakkávi, az aktivistacsoport 23 éves alapítója a Reuters hírügynökségnek.

Az is elmondta, hogy az IÁ korábban már megölte a csoport egyik tagját, illetve az egyik szíriai ügyintézőjük édesapját is, majd a gyilkosságokról készített videofelvételeket a dzsihadisták feltöltötték az internetre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.