Illegális bevándorlás

Közös gyakorlattal készül a migrációs nyomásra a szlovák hadsereg és rendőrség

Az Európára nehezedő migrációs nyomásra való felkészülésként közös gyakorlatot tartott a szlovák hadsereg és a rendőrség Nyitrán.

2015.07.30 17:49MTI

A háromnapos gyakorlaton, amely csütörtökön ért véget, több mint kétszázötvenen - katonák, rendőrök, tűzoltók és különféle mentőalakulatok, illetve a vöröskereszt tagjai - vettek részt.

A gyakorlatot Martin Glvác szlovák védelmi miniszter kezdeményezésére tartották meg, célja a szaktárca szerint az volt, hogy felmérje a fegyveres testületek és a mentőalakulatok különféle egységeinek együttműködési hatékonyságát az illegális bevándorlás fokozódásából adódó "nem katonai jellegű fenyegetésre".

A gyakorlat az ideiglenesen "fiktív menekülttáborrá" átalakított egyik nyitrai kaszárnyában és annak környékén zajlott. A háromnapos művelet során a részt vevő katonák és rendőrök határőrzési feladatok végrehajtását, továbbá az illegális bevándorlók elfogását és elkülönítését gyakorolták.

Peter Gajdos, a szlovák hadsereg helyettes vezérkari főnöke kijelentette: a gyakorlat lehetőséget adott rá, hogy az illegális migráció problémájával összefüggő olyan műveleteket hajtsanak végre, amelyek eddig nem tartoztak a hadsereg hétköznapi tevékenységéhez.

"A helyzet rendkívüli, mivel feltételezhető, hogy a migránsok egy része a jövőben Szlovákia területét is megcélozza, és nem szabad, hogy mindez felkészületlenül érjen bennünket" - jegyezte meg Gajdos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.