Aszad ellen

Öt-hatezer európai csatlakozott a Szíria ellen harcoló dzsihadistákhoz

Európából mintegy öt-hatezer önkéntes, köztük 1450 francia állampolgár utazott Szíriába, hogy csatlakozzon a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló dzsihadistákhoz.

2015.04.13 09:48MTI

Az önkéntesek távozásának Jourová szerinte inkább megelőzéssel, mint büntetéssel kell elejét venni, mert az utóbbi "túl későn" történne. Ezzel kapcsolatban az Európai Bizottság az idén 2,5 milliárd eurót szán a büntetés-végrehajtási és próbaidősökkel foglalkozó intézmények alkalmazottai, illetve az ügyészek továbbképzésére.

Vera Jourová, az Európai Bizottság igazságügyekért felelős biztosa a Le Figaro című francia napilapban arról is beszélt, hogy jobb együttműködésre van szükség az európai országok rendőrségei és igazságügyi intézményei között, fokozni kell az információáramlást az Europol és az Eurojust között, rendszeressé és automatikussá kell válnia.

Evégett szükség van közös nyomozócsoportok létrehozására, amelyekben egyszerre több uniós ország ügyészei és rendőrtisztjei tudnak együtt dolgozni. Vera Jourová szerint a brüsszeli bizottság támogatja egy uniós ügyészi hivatal létrehozását, amely eleinte az uniós költségvetés kárára elkövetett pénzügyi csalások kivizsgálásával foglalkozna, de a későbbiekben szélesedne a jogköre olyan területekre, mint például a határokon átnyúló szervezett bűnözés, beleértve az embercsempészetet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.