Harc az al-Kaida ellen

Folytatódtak a dróncsapások Jemenben

Az Egyesült Államok a megromlott biztonsági helyzet miatt felfüggesztette a félfogadást és a nyilvános rendezvényeket a szanaai követségén, de a dróncsapásokat korábban engedélyező jemeni elnök lemondása ellenére is folytatta az al-Kaida elleni támadásokat.

2015.01.26 20:05MTI

A jemeni fővárosban működő amerikai követség közleménye szerint az intézmény kapuinak bezárásáról szóló döntést az ott dolgozók és a látogatók biztonsága érdekében hozták meg. A követség személyzetének létszámát csökkentették.

Hétfőn az ország keleti Marib tartományában feltehetően amerikai dróncsapás végzett az al-Kaida terrorszervezet három feltételezett tagjával. A jelek szerint ez volt az első ilyen támadás azt követően, hogy a múlt héten lemondott Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök, a hasonló műveletek jóváhagyója, aki 2012-ben amerikai támogatással került hatalomra. Jemenben az Irán által támogatott húszi lázadók átvették az ország feletti ellenőrzést.

Az indiai látogatáson tartózkodó Barack Obama amerikai elnök vasárnap közölte: a jemeni hatalmi vákuum nem fogja befolyásolni az arab országban folytatott terrorizmusellenes műveleteket. A Fehér Ház jelezte: Hádi távozása után is kész folytatni Jemennel a szoros együttműködést az al-Kaida ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.