Abu Bakr al-Bagdadi

Megsebesült a terrorállam vezetője

Haider al-Abádi szerint az Iszlám Állam jelentette fenyegetés miatt számos nyugati ország vezetése átértékelte teendőit.

2015.01.20 10:30ma.hu
Forrás: youtube.com

Megsebesült az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi - jelentette ki az Al-Hajat című arab nyelvű újságnak Haider al-Abádi iraki kormányfő.

Abu Bakr al-Bagdadi a szíriai határ közelében lévő Káim városában "egy iraki légicsapás következtében sebesült meg, de csodával határos módon túlélte a támadást" - írta az MTI szerint a lap.

Az iraki kormányfő szerint a szunnita terrorszervezet vezetője ideje nagyobbik részét Szíriában tölti. Az al-Hajatnak adott interjújában Haider al-Abádi arról is beszél, hogy véleménye szerint az Iszlám Állam jelentette fenyegetés miatt számos nyugati ország vezetése átértékelte teendőit.

Példaként Abádi azt hozza fel, hogy szinte senki nem beszél már a szíriai elnök hatalomból való eltávolításának szükségességéről. "Erről a követelésről megfeledkeztek, vagy legalábbis későbbre halasztották" - írja a lap.

Abádi rámutatott arra is, hogy az Egyesült Államok és Irán közelebb kerültek egy kétoldalú megállapodáshoz. "Az Iráni Iszlám Köztársaság vezetése jelenleg azon igyekszik, hogy népének értésére adja, az Egyesült Államok valóban megállapodásra akar jutni" - vélekedett az iraki miniszterelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.