Terrorszészültség

Párizsi vérengzés - fokozott ellenőrzésekre kell számítaniuk a Franciaországba utazóknak

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) arra hívja fel a Franciaországba utazók figyelmét, hogy a párizsi támadás után az ország a legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültséget a fővárosban és környékén, így fokozott ellenőrzésekre kell számítani az oda utazóknak.

2015.01.07 18:37MTI

A tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejtette: a középületek, különösen az oktatási és kulturális intézmények és sportlétesítmények, valamint a kiemelt turisztikai nevezetességek védelmét megerősítik, a belépőket fokozottan ellenőrzik, és fegyveres katonai járőrök teljesítenek őrszolgálatot ezeken a helyeken. A szokásosnál szigorúbb a reptéri ellenőrzés, a tömegközlekedési eszközök megállóiban és a város több pontján pedig fegyveres katonák járőröznek. A rendőrséget, a mentőket és a tűzoltókat teljes készültségbe helyezték.

A KKM szerint mindazonáltal látványos változásra nem kell számítani: a biztonsági erők fokozott jelenléte az elmúlt években Franciaországban már megszokott volt.

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az elkövetőket megtalálják, és a lakosság biztonságban érezze magát.

Franciaországban sem magyar képviseletet, sem magyar állampolgárt nem ért fenyegetés - zárta közleményét a tárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.