T-Mobile

Lengyel seftelő a cseh tévében - leállították a reklámfilm sugárzását

"Nem volt célunk a lengyelek megsértése. A reklámfilmet visszavontuk a képernyőről. Meggyőződésünk, hogy félreértésről van szó".

2014.12.05 09:59MTI

A lengyel tiltakozások következtében a T-Mobile cseh mobilszolgáltató pénteken leállította reklámfilmjének televíziós sugárzását, amelyben csaló üzletelőként mutatnak be egy lengyelül beszélő férfit.

A T-Mobile azután döntött a vitatott reklámfilm visszavonásáról, hogy a lengyel tiltakozások után csütörtökön este a cseh reklámügynökségek szövetsége is úgy döntött, hogy a film sérti és áthágja az érvényes etikai szabályokat.

"Nem volt célunk a lengyelek megsértése. A reklámfilmet visszavontuk a képernyőről. Meggyőződésünk, hogy félreértésről van szó" - jelentette ki Martina Kemrová, a T-Mobile szóvivője.

A prágai lengyel nagykövetség korábban hivatalosan is tiltakozott a T-Mobile cég reklámfilmje ellen, amelyben egy lengyelül beszélő férfi ócska mobil eladásával átver egy cseh férfit.

"A T-Mobile szolgáltató televízióban sugárzott reklámfilmje számomra kellemetlen meglepetés. Határozottan tiltakozom az ilyen összekapcsolások ellen, amelyek leegyszerűsítve és botrányos módon mutatják be a lengyeleket" - írta a cég vezérigazgatójának Grazyna Bernatowicz prágai lengyel nagykövet.

A lengyel diplomáciai misszió vezetője szerint a reklámfilm határozottan sértette az illemszabályokat, a jó ízlést és a televíziós műsorsugárzás szabályait.

"A reklámfilm gyökerei az eltúlzott és abszurd helyzeteken alapuló sajátos cseh humorban vannak. Meggyőződésünk, hogy semmiféle normákat nem sértettünk meg. A múltban is készítettünk hasonló reklámokat, és senkinek sem volt ellenük kifogása" - magyarázta csütörtökön a mobilszolgáltató szóvivője.

Nem ez volt az első eset, hogy a lengyelek tiltakoznak a cseh kereskedők reklámjai ellen. Tavaly például a lengyel mezőgazdasági minisztérium is hivatalosan tiltakozott Prágában az ellen, hogy a cseh sajtóban állítólag negatív kampány folyik a lengyel élelmiszertermékek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.