Összehangolt akció

Berlinben tízezren tüntettek a klímaváltozás megállításáért

Vasárnap világszerte számos hasonló megmozdulást tartottak civilek. Az akciókat az AVAAZ - The World in Action nevű globális civil hálózat hangolta össze.

2014.09.21 20:08MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Tízezren tüntettek vasárnap Berlinben a klímaváltozás megállításáért. Az ENSZ jövő heti, New York-i klímaügyi csúcstalálkozója elé időzített demonstráción szigorú éghajlatvédelmi szabályok bevezetését követelték, és sürgették a teljes energetikai fordulatot, a kizárólag környezetbarát, megújuló forrásokra alapozó energiatermelési rendszer kiépítését. Vasárnap világszerte számos hasonló megmozdulást tartottak civilek.

Az akciókat az AVAAZ - The World in Action nevű globális civil hálózat hangolta össze. A szervezet online petíciót is indított, amely a klímacsúcs résztvevőinek szóló követeléseket foglalja össze, ezt eddig több mint 1,7 millióan írták alá.

A keddi New York-i csúcstalálkozó célja lendületet adni az éghajlatváltozás megfékezéséről szóló új nemzetközi szerződés kidolgozására irányuló folyamatnak.

A 2020-ban lejáró kiotói szerződés utódjának szánt megállapodást évek óta nem sikerül tető alá hozni, a jelenlegi menetrend szerint 2015-ben, az ENSZ párizsi klímakonferenciáján véglegesíthetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.