Pápua Új-Guinea

Elfogatóparancsot adtak ki a kormányfő ellen - korrupció a vád

Az ABC szerint a szigetország kormányfőjét több millió dollár jogosulatlan kifizetésével összefüggésben hallgatják ki.

2014.06.16 11:45MTI

Hivatali korrupció ügyében elfogatóparancsot adtak ki hétfőn Pápua Új-Guinea miniszterelnöke ellen - jelentette az ABC ausztrál közszolgálati adó az ország fővárosából, Port Moresbyból.

A csendes-óceáni ország korrupcióellenes hatósága megerősítette a 2011 óta hivatalban lévő Peter O'Neill elleni jogi lépés tényét. Az ABC szerint a szigetország kormányfőjét több millió dollár jogosulatlan kifizetésével összefüggésben hallgatják ki. A tetemes összeget egy ügyvédi irodának folyósította a kormány, amire állítólag O'Neill adott engedélyt. A miniszterelnök szerint aláírását ráhamisították a kifizetéseket engedélyező - a csalási ügy bizonyítékául szolgáló - levélre.

A kormányfői hivatal és a rendőrség egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást az ügyben. A miniszterelnöknek a hétfői nap folyamán kell megjelennie a rendőrség csalási ügyekkel foglalkozó osztályán.

A parlament 2011 augusztusában választotta meg kormányfőnek Peter O'Neillt, miután felmentette tisztségéből a hivatalt 2002 óta betöltő, de betegsége miatt hosszú külföldi gyógykezelésre kényszerült Michael Somare-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.