Christian Wulff

Korrupciós vád: jogerős a volt német államfő felmentése

Az ügyészség jogtalan előny elfogadásával vádolta meg a volt szövetségi elnököt egy 719,40 eurós szállodai számla ügyében.

2014.06.13 09:59MTI
Forrás: youtube.com

Jogerőssé vált pénteken a Christian Wulff volt német államfőt a korrupció vádja alól felmentő ítélet, miután a hannoveri ügyészség közölte, hogy nem kéri a döntés felülvizsgálatát.

Az ügyészség jogtalan előny elfogadásával vádolta meg a volt szövetségi elnököt egy 719,40 eurós szállodai számla ügyében, a hannoveri tartományi bíróság azonban nem találta bizonyítottnak, hogy bűncselekmény történt, és februárban felmentette a konzervatív CDU egykori vezető politikusát.

Christian Wulff az első volt német államfő, aki ellen büntetőper indult. 2012 februárjában mondott le, miután az ügyészség mentelmi joga felfüggesztését kérte a törvényhozástól.

Wulff a héten mutatta be az ügyről írt könyvét, amelyben kifejtette, hogy az ügyészség téves döntései miatt kényszerült lemondásra, és szerinte ma is ő lenne a megfelelő ember a szövetségi elnöki tisztség betöltésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.