Legalább 16 lázadó meghalt

Az idei első dróntámadások Pakisztánban

Két dróntámadást hajtott végre az Egyesült Államok szerda este és csütörtök hajnalban - idén először - Észak-Vazirisztán pakisztáni tartományban, törzsi területen, és ezek legalább 16 iszlamista lázadó halálát okozták.

2014.06.12 07:58MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A két támadás ugyanazon célpont ellen irányult egy faluban, Mirámsáh várostól 10 kilométerrel nyugatra. Az elsőben hatan haltak meg, a másodikban tízen. A dróntámadásokat az Egyesült Államok decemberben Iszlámábád kérésére felfüggesztette.

A mostaniak viszont alig néhány nappal azután történtek, hogy a pakisztáni tálib lázadók kétszer megtámadták Karacsi nagyváros nemzetközi repülőterét. Ez arra enged következtetni az AFP hírügynökség szerint, hogy az Egyesült Államok és Pakisztán együttműködik a lázadók elleni harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.