Békeima

Ferenc pápa, Abbász és Peresz is beszédet mondott

A vatikáni kertekben vasárnap este tartott közel-keleti békeima lezárásaként a katolikus egyházfő, majd az izraeli és a palesztin elnök is beszédet mondott.

2014.06.08 20:48MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Az elsőként szóló Ferenc pápa úgy fogalmazott, a békéhez nagyobb bátorság kell mint a háborúhoz. Beszéde végén a pápa az általa testvéreknek nevezett keresztények, zsidók és muzulmánok közös Istenéhez imádkozott a békéért.

Simon Peresz izraeli államfő kijelentette: az izraeli és a palesztin szülőknek is kötelessége, hogy békét teremtsenek gyermekeiknek, még ha ez áldozatokat is követel. Mahmúd Abbász palesztin elnök olyan békét kért, amely igazságot, méltó életkörülményeket, szabadságot és független palesztin államot biztosít. Mindhárman a béke szóval zárták beszédüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.