Riadóztatták a légierőt

Orosz "állami repülőgépek" sértették meg Finnország légterét

Riadóztatták a finn légierőt, miután két orosz repülőgép gyaníthatóan megsértette az ország légterét a Finn-öböl felett.

2014.05.21 09:43MTI
freedigitalphotos.net/num_skyman

Finnország, amelynek 1300 kilométeres közös határa van Oroszországgal, általában szívélyes viszonyt ápol nagy szomszédjával, de az ukrán válság miatt több finn politikus keményebb hangot ütött meg Moszkvával szemben. A két engedély nélküli berepülés két órán belül történt kedd délután.

A finn védelmi minisztérium szerint "állami repülőgépek" voltak, ami a tárca szóhasználatában a hadsereg, a vámszolgálat vagy a rendőrség által használt repülőkre utal.

A finn hadsereg éppen kedden kezdett meg két nagyszabású hadgyakorlatot az északi Lappföldön és az ország nyugati partvidékén. A védelmi minisztérium szerint Finnország történetének legnagyobb hadgyakorlat-sorozatáról van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.