Ukrán válság

Pénzmosási vizsgálat és vagyonzárolás Nagy-Britanniában

A nagy-britanniai vizsgálat mellett az Európai Unió más országaiban szintén végrehajtottak vagyonzárolásokat az illetékes hatóságok.

2014.04.29 04:42MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Ukrajnai korrupciós ügyletekkel kapcsolatos pénzmosási vizsgálatot kezdett hétfőn az illetékes brit bűnüldöző szervezet, amelynek tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában ukrán vagyonokat is zároltak az üggyel összefüggésben. A súlyos csalási bűncselekmények felderítésére szakosodott brit nyomozóhatóság (Serious Fraud Office, SFO) hétfőn este Londonban bejelentette, hogy a vizsgálat részeként hozzávetőleg 23 millió dollárnyi, Nagy-Britanniában tárolt ukrán vagyont zárolt. Az SFO részletek nélkül közölte azt is, hogy a nagy-britanniai vizsgálat mellett az Európai Unió más országaiban szintén végrehajtottak vagyonzárolásokat az illetékes hatóságok.

A brit nyomozóhatóság szerint ezek az intézkedések 22 olyan embert érintenek, akikkel szemben ukrajnai állami vagyon eltulajdonításának gyanúja merült fel. Az SFO közölte, hogy ennél több részletet a vizsgálat érdekében egyelőre nem hozhat nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.