Ukrán válság

Hollande és Obama "ugyanazokat az aggodalmakat osztja"

Francois Hollande francia és Barack Obama amerikai elnök "ugyanazokat az aggodalmakat osztja" az elmúlt két napban Ukrajnában történt erőszakos cselekmények miatt - közölte hétfő este a francia elnöki hivatal.

2014.04.14 23:30MTI
freedigitalphotos.net/artur84

A két ország vezetője telefon egyeztetett az ukrajnai helyzetről. A francia elnök amerikai kollegájával együtt "abbéli reményét fejezte ki, hogy a kontaktcsoport következő ülésén el tud indítani egy olyan lényegi párbeszédet Oroszország és Ukrajna között, amellyel lehetővé válik a feszültség oldása" - olvasható a közleményben.

Hollande visszafogottságra szólított fel, és hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a provokációk elkerülése. Megerősítette azt is, hogy Franciaország eltökélt európai partnereivel az Oroszországgal szembeni határozott és fokozatos büntetőpolitika bevezetésében.

Laurent Fabius francia külügyminiszter hétfőn jelezte: elképzelhető, hogy az uniós állam- és kormányfők a jövő héten újabb szankciókról döntenek Oroszországgal szemben, amennyiben a csütörtökre tervezett genfi találkozó után is fokozódik a helyzet Ukrajnában. Az esetleges rendkívüli csúcstalálkozóról a csütörtöki egyeztetés után lesz döntés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.