Egy tengerparti országúton

Tartálykocsival ütközött Pakisztánban két busz, több tucat halott

Harmincöt ember halt meg szombat reggel egy pakisztáni közúti tömegbalesetben, amelyben egy benzinszállító tartálykocsival ütközött két autóbusz és még egy teherautó.

2014.03.22 12:05MTI

A szerencsétlenség egy tengerparti országúton történt, a hajóbontó iparáról ismert Beludzsisztán tartománybeli Gadani város közelében. A térség rendőrparancsnoka szerint egy Karacsi felé tartó autóbusz frontálisan ütközött egy átsodródó tartálykocsival, majd még egy busz és egy teherautó is belerohant az elsőként karambolozó járművekbe.

Az ütközés nyomán mindegyik jármű kigyulladt, Ahmed Navaz rendőrparancsnok szerint főleg amiatt, hogy a buszok utasainál csempészett iráni benzinnel és dízelolajjal töltött tartályok voltak.

Közlése szerint 25 ember a helyszínen életét vesztette, s az összeroncsolódott járművekből a mentők 30 sérültet szedtek ki, akik között nők és gyermekek is voltak. Az áldozatok többségét súlyos égési sérülésekkel szállították el a mentők, és tízen közülük még a kórházba érkezés előtt meghaltak - mondta Navaz.

A nyugaton Iránnal határos Beludzsisztán tartomány távolsági buszain gyakorta szállítanak csempészett iráni benzint és dízelolajat.

"Ez bevett dolog, kénytelenek vagyunk ezt csinálni, még akkor is, ha ez illegális és veszélyes" - mondta el egy buszsofőr, aki az északi Kvetta és a déli Karacsi közötti útvonalon dolgozik. Szavai szerint pakisztániak ezrei élnek az üzemanyag-csempészésből.

A dél-ázsiai országban gyakoriak a súlyos közúti balesetek az utak rossz állapota, a gyenge vezetői tudás és a szabályok be nem tartása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.