Ismeretlen nemzetiségűek

Ezúttal Jemen partjainál fulladt vízbe több tucat afrikai menekült

A jemeni parti őrség emberei eddig 42 afrikai menekült holttestét emelték ki a tengerből, harminc embert sikerült élve kimenteniük.

2014.03.10 07:51MTI

Vízbe fulladt legalább 42 afrikai menekült vasárnap Jemen partjainál, miután hajójuk felborult az Ádeni-öbölben, a hajó utasai közül mintegy 30-at sikerült kimenteni - közölte a jemeni védelmi minisztérium.

A tárca honlapjára feltett hivatalos közlemény szerint a baleset a Sabva tartománybeli Bir Ali településtől néhány kilométerre (az arab-félszigeti ország déli partszakaszának közepén) történt az esti órákban.

A jemeni parti őrség emberei eddig 42 afrikai menekült holttestét emelték ki a tengerből, harminc embert sikerült élve kimenteniük.

A közlemény nem tesz említést az illegális menekültek állampolgárságáról, a helyi hatóságok ugyanakkor elmondták, hogy a hajótöröttek Szomáliából és Etiópiából valók.

A helyi média szerint a túlzsúfolt hajókon Jemenbe igyekvő afrikaiak százai vesznek a tengerbe évről-évre.

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének (UNHCR) adatai szerint az Afrika szarván fekvő országokból 2013-ban több mint 62 ezer menekült érkezett Jemenbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.