A döntései is törvénytelenek

Egy kijevi bíróság törvénytelennek minősítette Akszenov kinevezését

A kijevi kerületi közigazgatási bíróság törvénytelennek minősítette a krími parlament döntését Szerhij Akszenov kormányfővé választásáról és a Krími Autonóm Köztársaság jogállásáról szóló népszavazás megrendezéséről.

2014.03.05 07:18MTI
freedigitalphotos.net

Az UNIAN hírügynökség kedd esti jelentése szerint a törvényszék még előző nap hozott ilyen döntést. A bíróság az ügyészség kérésére törvénytelennek minősítette, és hatályon kívül helyezte a krími parlament múlt heti határozatait, és közölte, hogy Szerhij Akszenov döntései is törvénytelenek.

A krími parlament többségi, orosz ajkú képviselői a múlt pénteken hagyták jóvá a dél-ukrajnai autonóm terület új kormányának összetételét.

A parlament előző napon menesztette a korábbi kormányt, és Szerhij Akszenovot, az Orosz Egység pártjának vezetőjét választotta a minisztertanács elnökévé.

A parlament emellett május 25-re - az ukrán elnökválasztással azonos napra - népszavazást írt ki a köztársaság autonóm státusáról és jogköreinek kibővítéséről, majd két napra rá a referendum időpontját előre hozta március 30-ra. Refat Csubarov, a kisebbségi krími tatárok parlamentjének (medzslisz) elnöke leszögezte, hogy a medzslisz nem ismeri el az új krími kormányt, és semmilyen párbeszédet nem kíván folytatni tagjaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.