Ukrán válság

Blokád alatt az ukrán laktanyák: nem lesz víz és áram, de még zsold sem

Markov szerint a nyomásgyakorlás jegyében az ideiglenes ukrán kormányt támogató katonák fizetést sem kapnak.

2014.03.04 08:14MTI
Forrás: youtube.com

Az oroszbarát krími hatóságok hamarosan leállítják a víz- és áramellátást az orosz katonák által körülvett ukrajnai laktanyákban - állította a helyszínen tárgyaló orosz küldöttség egyik tagja hétfő éjjel.

A Vlagyimir Putyin elnök hívei közé tartozó Szergej Markov volt parlamenti képviselő a hatóságokkal folytatott tárgyalásait követően újságíróknak azt mondta, hogy a laktanyákban maradt katonák helyzete "egyre kényelmetlenebb lesz", ha kitartanak az ukrán kormány mellett, és a laktanyákban maradnak.

Markov szerint a nyomásgyakorlás jegyében az ideiglenes ukrán kormányt támogató katonák fizetést sem kapnak.

Ihor Tenjuh ügyvezető ukrán védelmi miniszter hétfő este azt mondta, hogy orosz katonák tartják blokád alatt az ukrán hadsereg krími laktanyáinak többségét. Az oroszok provokálni próbálják az ukrán katonákat, ahogyan azt öt évvel ezelőtt Grúziában tették, hogy aztán végrehajthassák rég kitervelt hadműveletüket - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.