Lengyelországban

Legalább tíz fiút zaklatott a pap

Lengyelországban hétfőn őrizetbe vettek egy katolikus papot, aki vádak szerint a Dominikai Köztársaságban legkevesebb tíz fiút szexuálisan zaklatott.

2014.02.17 18:58MTI

A 36 éves Wojciech Gilt, aki ellen a lengyel államügyészség több hónapja vizsgálatot folytat, egy Krakkó melletti településen állították elő. Házkutatást is tartottak nála. A varsói államügyészség szóvivője szerint kedden fogják kihallgatni.

A dominikai államügyészség hónapok óta vizsgálatot folytat a pap ellen, és jogsegélyért folyamodott a lengyel igazságszolgáltatáshoz. A két ország között nincs jogsegély-, sem kiadatási egyezmény.

A pap Lengyelországban is gyanúba keveredett gyerekekkel szembeni visszaélések és gyermekpornográfia állítólagos birtoklása miatt.

A pap tagadja, hogy elkövetette volna a terhére rótt cselekményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.