Kevés eső, kevés hó

Aszály Koszovóban - vízkorlátozás

Az évtizedek óta példátlan mértékű téli aszály miatt a vízszolgáltatás korlátozására kényszerültek a koszovói Pristinában és környékén.

2014.02.10 21:02MTI

Szokatlanul kevés eső és hó esett, és emiatt nyugtalanító mértékben csökkent a víztározók készlete - mondta az állami vízművek illetékese. Normál körülmények között a vállalat a háztartások többségének a nap 14 órájában szolgáltat ivóvizet, éjszakára szüneteltetve a vízellátást. A szolgáltatást most napi tíz órára csökkentik - magyarázta Arjeta Mjeku, a vállalat szóvivője.

1983 óta nem voltunk ilyen helyzetben - mondta Mjeku, hozzátéve, hogy cégük abban az évben kezdett el dolgozni a környéken. Pristinában és vonzáskörzetében 400 ezer embert lát el a vállalat, ez Koszovó lakosságának mintegy negyede.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.