Időközben Jemenben

A katonák semmit nem érnek az Al-Kaida ellen?

A terroristák megtámadtak egy rendőrőrsöt és két katonai helyőrséget a jemeni fővárostól délre, a rajtaütésekben legalább tizenkét katona életét vesztette.

2014.01.16 13:55MTI

"A támadók robbanóanyagot dobtak az állomásokra és ezzel párhuzamosan tüzet nyitottak a szolgálatot teljesítő katonákra" - közölte egy neve elhallgatását kérő helyi tisztségviselő, hozzátéve, hogy a tájékoztatás idején még folytak a harcok.

A terroristák a Szanaától mintegy 270 kilométerre található tartományi főváros keleti negyedében hajtották végre az akciót.

"Az első információk sok áldozatról szólnak, legalább tizenkét katona meghalt, többen megsebesültek" - mondta a nyilatkozó.

Az al-Kaida az utóbbi években megerősítette befolyását Jemen déli részén, kihasználva a központi hatalomnak a 2011-es fegyveres konfliktus nyomán bekövetkezett gyengülését. A szunnita többségű országban zajló összecsapások az évek során több ezer emberéletet követeltek, és tízezrek menekültek el a harcok elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.