BiH vs SD

A nap vicce: bosnyák békefenntartók Dél-Szudánban

Mintha Bosznia-Hercegovinában már akkora lenne a rend...

2014.01.02 14:25MTI
Tömegsír - ez nem Dél-Szudán, hanem Bosznia

Bosznia-Hercegovina 28 rendőrt küld az ENSZ békefenntartó missziójának (UNMISS) megerősítésére Dél-Szudánba - közölte csütörtökön a szarajevói biztonsági minisztérium.

A tájékoztatás szerint Bosznia-Hercegovina az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhívására reagált ezzel a lépéssel. Az ENSZ BT a múlt héten döntött arról, hogy sürgősen 12 500 katonára és 1323 rendőrre emelik az ENSZ-erők eddigi, ténylegesen 6700 katonát és 670 rendőrt magában foglaló létszámát a polgárháború szélére sodródott országban.

A Dél-Szudánban állomásozó boszniai kontingensben jelenleg 35 rendőr van, szombaton további hatan csatlakoznak hozzájuk. Amennyiben az UNMISS jóváhagyja az említett 28 rendőr kiküldetését is, ez lesz minden idők legnagyobb boszniai békemissziója, amelyben rendőrök vesznek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.