Mélyvízbe dobták a tanulót

A haldokló pilóta helyett az utas tette le a gépet

Majdnem katasztrófába torkollott a repülés: a pilóta rosszul lett, elkezdett besötétedni, az utasnak pedig nem sok választása maradt...

2013.10.09 11:34ma.hu

A pilóta hirtelen nagyon rosszul lett, ezért nem tudta tovább vezetni a gépet, majd meg is halt. A rosszullét miatt az utasnak kellett kényszerleszállást végrehajtania a Humberside-i repülőtéren.

Az eset kedd késő délután történt, a pilóta vészjelzést adott le, miután érezte, hogy nem tud tovább repülni. A férfi nem sokkal a landolás után el is hunyt. Azt még nem tudni, hogy mitől lett rosszul, és miért halt meg.

A vészjelzés után két repülőoktató utasította a földről az utast, hogy mit tegyen ahhoz, hogy letegye a gépet. Noha volt minimális repülési tapasztalata, még életében nem landolt. Ennek ellenére este fél nyolckor az észak-angliai Lincolnshire-i kifutópályára begurult a gép.

Roy Murray, az egyik rögtönzött forgalomirányító szerint egyáltalán nem volt veszélytelen a manőver, hiszen egyre jobban sötétedett, a lámpák se látszottak, minden sötét volt. Egyedül a lelki nyugalom segített az utason, hogy ne történjék nagy baj. „Nagyon jól kezelte a helyzetet, nyugodt maradt, pontosan követte az utasításainkat, és gyönyörűen landolt.”

A repülő Sandtoftról szállt fel, és csak ketten utaztak a fedélzeten, éppen oktatást tartott a pilóta az utasának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.