Spanyolországban kattant a bilincs

Szíriába fegyvereseket toborzott, de letartóztatták

Egy, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető szíriai felkelőcsoportoknak harcosokat toborzó hálózat feltételezett vezetőjét vették őrizetbe Spanyolországban.

2013.09.16 18:15MTI

A spanyol állampolgárságú férfit, Yassin Ahmed Laarbit a Marokkó területén lévő Ceuta spanyol enklávéban tartóztatták le hétfőn.

A hatóságok június végén már bejelentették, hogy felszámolták a csoportot. Akkor nyolc embert - spanyol és marokkói állampolgárokat - vettek őrizetbe és vádoltak meg terrorszervezethez való tartozással.



A Ceuta mellett a közeli marokkói területeken is tevékenykedő sejt "az al-Kaida utasításai szerint" embereket toborzott, hogy vegyenek részt a szíriai harcokban. Kiképezte őket, továbbá megszervezte és finanszírozta útjukat Spanyolországból Szíriába - közölte a spanyol belügyminisztérium.

A csoport mintegy 50 harcost küldött Szíriába, akik többek között öngyilkos merényletekben is részt vettek az ott két és fél éve folyó polgárháborúban. A hatóságok szerint a most elfogott Laarbi is Szíriába készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.