Egy ember eltűnt

Felhőszakadás, árvíz Romániában - hét halott

Felhőszakadás okozott árvizet csütörtökre virradóra több kelet-romániai faluban, Galati megyében: a dombokról lezúduló áradat hét ember életét követelte.

2013.09.12 10:48MTI

A térségben néhány óra alatt nagy mennyiségű, négyzetméterenként 110 liternyi csapadék hullott: a havi átlag csapadék csaknem háromszorosa. Cuca, illetve Costachi Negri községben három-három, Cudalbi-ban pedig egy személy vesztette életét.

Az árvíz 17 településen okozott pusztítást: 700 ház került víz alá, tucatnyi járművet sodort el a víz. A mentésben részt vevő 350 tűzoltónak 45 vészhelyzetben lévő lakost sikerült kimentenie - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

A bajba jutott településekről 330 lakost kellett kitelepíteni. A tűzoltók 120 háziállatot is kimentettek a vízből. A pályára hordott iszap miatt a Galati-Barlad vasútvonalon szünetel a közlekedés, hasonlóképpen járhatatlanná vált a DN2-os jelzésű főút is. 17 település maradt villanyáram nélkül.

Victor Ponta román miniszterelnök csütörtökre összehívta az országos árvízvédelmi operatív törzset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.