Okostelefonok és dohányáru is volt nála

Aranyat és pénzt próbált Izraelbe csempészni a francia konzulátus sofőrje

Másfél mázsányi aranyat és kétmillió dollár értékben utazási csekket, okostelefonokat és dohányárut próbált Jordániából Izraelbe csempészni az egyik izraeli francia konzulátus sofőrje.

2013.09.05 10:15MTI

A Jordán folyó Allenby nevű hídjánál, a határállomáson a sofőr azt állította, hogy nincsenek birtokában előzetes vámnyilatkozatot igénylő javak, de a dohány illata felkeltette a vámosok gyanúját, ezért át akarták vizsgálni a járművet.

A sofőr erre vissza akart térni Jordániába, de a vámtisztek a külügyminisztérium segítségével engedélyt kértek és kaptak a konzulátustól, hogy átvizsgálják a járművet.

Ennek eredményeként a kocsiban 152 kiló arany mellett kétmillió dollár értékben utazási csekkeket, okostelefonokat és dohányárut is találtak. Ezután büntetőeljárást kezdeményeztek a sofőr ellen, akit szerda éjjel kihallgattak a vámőrség jeruzsálemi irodájában.

A férfit - aki végül beismerte, hogy csempészni akart - kiutasították Izraelből, így repülőgépen Franciaországba távozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.