Nem lépnek

Szíria - Merkel elutasítja az esetleges katonai beavatkozást

Angela Merkel német kancellár elutasítja a Szíria elleni katonai beavatkozás lehetőségét, függetlenül azoktól az információktól, amelyek szerint vegyi fegyvert vetettek be az arab országban.

2013.08.24 17:44MTI

Steffen Seibert, a kancellár szóvivője szombaton Berlinben ismertette a német kormány álláspontját, amely szerint elutasít bármilyen katonai megoldást, ehelyett a politikai rendezést támogatja. "Nem hisszük, hogy (a konfliktust) kívülről szervezett katonai módszerrel lehetne rendezni, ehelyett politikai megoldást kell találni Szíriában" - mondta a szóvivő.

A német kancellár egy másik állásfoglalásában üdvözölte Oroszország készségét annak a támogatására, hogy független nemzetközi bizottság vizsgálódjon a helyszínen a vegyi fegyver legutóbbi bevetésének a körülményeiről.

Németország már a szíriai polgárháború kitörésének kezdete óta a politikai megoldás mellett szállt síkra, ezzel az álláspontjával azonban csalódást okozott néhány szövetségese számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.