Sínai-félsziget

Rendőrökön ütöttek rajta az iszlamisták - legalább 25 áldozat

A körzet a radikális iszlamisták fellegvára. Tavaly augusztusban iszlamista merénylők 16 rendőrt öltek meg ugyanitt egy ellenőrzőpont elleni támadásban.

Sokkoló képek Egyiptomból képgaléria

2013.08.19 09:56MTI
Sokkoló képek Egyiptomból, erős idegzetűeknek - katt a képre!

Legalább 25 rendőrt megöltek ismeretlen támadók egy rajtaütésben hétfőn Egyiptomban, a Sínai-félszigeten - közölték a helyi biztonsági szervek.

Feltehetően kézi páncéltörő rakétavetőből (RPG) kilőtt gránát talált el két rendőrségi minibuszt a Gázai palesztin övezet határán fekvő Rafah város közelében. A detonációban 25 rendőr életét vesztette, ketten megsebesültek.

Más forrás szerint a támadók megállították a két járművet, a rendőröknek megparancsolták, hogy szálljanak ki, majd a földre fektették és agyonlőtték őket. Egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő szerint a rendőrök civil ruhát viseltek.

A támadást követően az egyiptomi hatóságok lezárták a palesztin területre vezető átjárót Rafahnál.

A Sínai-félsziget északi része a radikális iszlamisták fellegvára. Tavaly augusztusban merénylők 16 rendőrt öltek meg ugyanitt, Rafah közelében egy ellenőrzőpont elleni támadásban. A radikális iszlamista ellenállás csak erősödött a körzetben, amióta a hadsereg július 3-án elmozdította a hatalomból Mohamed Murszi elnököt, az iszlamista Muzulmán Testvériség politikusát.

Az elmúlt egy hétben legalább 850 ember, köztük 70 rendőr és katona vesztette életét az iszlamista tiltakozók és a rendfenntartók közötti összecsapásokban Egyiptomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.