Lépjenek fel a terrorizmus ellen!

Egyiptom - a jelenleg hatalmon lévőket támogatja a szaúd-arábiai király

Az Egyiptomban jelenleg hatalmon lévőket támogató nyilatkozatot tett pénteken Abdallah bin Abdel-Aziz szaúd-arábiai király.

2013.08.16 18:10MTI

A televízióban is felolvasott üzenetben az uralkodó felszólította az arabokat, hogy álljanak ellen az Egyiptom stabilitásának megingatására tett kísérleteknek, és lépjenek fel a terrorizmus ellen.

Az egyértelműen a katonai vezetést és az ideiglenes kormányzatot támogató nyilatkozatban Abdallah intett bármiféle külföldi beavatkozástól is.

"Szaúd-Arábia kormánya és népe egyiptomi testvéreinek oldalán áll, a terrorizmus ellen, és szemben mindazokkal, akik megpróbálnak hatást gyakorolni a belügyekre" - fogalmazott a király. Sürgette "az egyiptomiakat, az arabokat és a muzulmán nemzeteket, hogy szegüljenek ellen mindazoknak, akik destabilizálni próbálják Egyiptomot".

Hozzátette, hogy a kairói vezetés képes felülemelkedni a válságon. Egyiptomban az iszlamisták támogatta Mohamed Murszi elnök július eleji elűzése óta egyre éleződik a feszültség, az iszlamisták és a rendfenntartók között szerdán kirobbant összecsapásokban országszerte hivatalosan több mint 600-an haltak meg.

A Perzsa-öböl menti térség nagyhatalmai közé számító Szaúd-Arábia - amely egyebek között az iszlamista Muzulmán Testvériség befolyásának nemzetközi terjedésétől tart - már korábban jelezte támogatását az új vezetésnek, és egy 5 milliárd dollár értékű rendkívüli anyagi támogatást is bejelentett számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.