Hamis riasztás volt

Bombariadó az Eiffel-toronyban

Bombariadó miatt péntek délután kiürítették a párizsi Eiffel-tornyot, a riasztás hamisnak bizonyult, így az idegenforgalmi nevezetességet néhány órával később újra megnyitották.

2013.08.09 18:37MTI

A tűzszerészek azután érkeztek a műemlékhez, hogy egy névtelen telefonáló két óra tájban közölte: robbanószerkezet van a tornyon. Miután semmi gyanúsat nem találtak, a tornyot ismét megnyitották – közölte a rendőrség. 

Az 1889-ben a párizsi világkiállításra Gustave Eiffel által épített 324 méter magas vastoronynak évente mintegy 7 millió, a nyári csúcsidőben pedig naponta akár 30 ezer látogatója van. Rendszeresen történik hamis bombariadó a tornyon, de csak évente néhányszor ürítik ki teljesen. 

A párizsi városháza adatai szerint júniusban az Eiffel-torony Párizs negyedik leglátogatottabb műemléke volt a Notre-Dame székesegyház, a Sacré Coeur bazilika és a Louvre múzeum után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.