Keresztény-drúz negyedben robbant a bomba

Robbanás Damaszkuszban - tizennyolc ember meghalt

Tizennyolc polgári lakos életét vesztette és ötvenhat megsebesült kedden Damaszkusz egyik, jobbára keresztények és drúzok lakta negyedében egy pokolgépes merényletben.

2013.08.06 21:42MTI

A híradások szerint a halottak közül hárman gyerekek voltak. A nagy erejű robbanás Dzsaramana városrészben történt egy zsúfolt tér közelében, ahol a támadók egy gépkocsiban helyezték el a pokolgépet. 

A SANA hírügynökség szerint a hatalmas robbanás után tűz ütött ki egy közeli épületben, és lángra kapott egy autóbusz is. A szíriai tévé helyszíni felvételein több tucat kiégett gépkocsi látható. Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de korábban e városrész többször volt célpontja a felkelők támadásainak, mivel az ott lakó keresztények és drúzok többsége Bassár el-Aszad elnök rendszerét támogatja. 

Az iszlám böjti hónap kezdete óta ez már a második pokolgépes támadás ebben a külvárosi negyedben. Július 25-én Dzsaramanában hét embert ölt meg és hatvanat megsebesített egy felrobbant pokolgép. A két és fél éve zajló fegyveres konfliktus idején már menekültek ezrei leltek menedékre ebben a városrészben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.