Három halott a pennsylvaniai lövöldözésben

Vitában állt velük: az ülésteremben nyitott tüzet az önkormányzati vezetőkre - videó

Hétfő este - miközben az önkormányzati vezetők és több lakos ülést tartott a városházán - az épülethez ment, és puskájával többször keresztül lőtt annak falán, majd berontott az ülésterembe.

2013.08.06 08:04MTI
Forrás: youtube.com

Puskával támadt egy pennsylvaniai város vezetőire egy dühös lakos hétfőn, és megölt három embert. Az 59 éves férfit végül megfékezték, és saját fegyverével meglőtték - közölte egy szemtanú.

A férfi vitában állt Ross Township kisváros vezetőivel, mert az önkormányzat meg akarta büntetni őt ingatlana gondozatlansága miatt. Hétfő este - miközben az önkormányzati vezetők és több lakos ülést tartott a városházán - az épülethez ment, és puskájával többször keresztül lőtt annak falán, majd berontott az ülésterembe, és ismét tüzet nyitott a bent ülőkre.

A lövésektől három ember meghalt, másik kettő megsebesült - közölte a rendőrség.

Az eseményeknek végig szemtanúja volt a Ponoco Record című lap egyik riportere, mert tudósított az önkormányzati ülésről a Philadelphiától 137 kilométerre északra lévő, 5500 lakosú településen. Chris Reber arra lett figyelmes a teremben, hogy kint lövések dördülnek el - legalább 10 -, vakolatdarabok pattannak le a falról, és leesik több kép - mondta. Kiosont a teremből, majd az épületből, és megbújt egy autó mögött. Látta, amint a támadó éppen visszamegy a gépkocsijához, és elővesz egy másik puskát. "Csak akkor döbbentem rá, hogy nem vicc az egész, amikor visszamentem az épületbe, és láttam, hogy több ember vérzik" - mondta.

Az ülésen részt vevő egyik tisztségviselőnek sikerült megragadnia és földre tepernie a támadót, majd dulakodásuk közben a fegyver eldördült, és megsebesítette az 59 éves férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.