Egy vágányon két vonat

Svájci vonatbaleset: meghalt az egyik mozdonyvezető

A baleset akkor következett be, amikor az egyik vonat éppen elhagyta az állomást, a másik pedig ugyanarra a vágányra megérkezett.

2013.07.30 07:28MTI
Fotó: MTI

Az egyik mozdonyvezető életét vesztette a hétfő esti svájci vonatbalesetben, amelynek során két személyvonat rohant egymásba.

A rendőrség kedd hajnali közlése szerint a mentőosztagok órákon keresztül igyekeztek kiszabadítani a roncsok közé rekedt egyik mozdonyvezetőt, de már csak a holttestet találták meg. A szerencsétlenségben legkevesebb 35 ember sérült meg, a hajnali jelentések szerint közülük 5 állapota válságos.

A svájci Vaud kantonban, Granges-pres-Marnand település közelében két személyvonat frontálisan ütközött.

A baleset este hét órakor történt. Az egyik vonat Lausanne-ba tartott, a másik Lausanne-ból érkezett.

A kanton rendőrségének szóvivője, Pierre-Olivier Gaudard szerint a baleset akkor következett be, amikor az egyik vonat éppen elhagyta az állomást, a másik pedig ugyanarra a vágányra megérkezett.

A katasztrófa oka egyelőre nem ismeretes, nem tudni, hogy a két személyvonat miként került ugyanarra a vágányra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.