Tüntetések

Tunézia - könnygáz és temetés

A rendőrség könnygázt vetett be szombaton a tunéziai fővárosban, Tuniszban a parlament épületénél, a törvényhozás feloszlatását, a kormány lemondását követelő világi tüntetők ellen.

2013.07.27 20:57MTI

A több ezer tiltakozó előzőleg Mohamed Brahmi ellenzéki politikusnak, a Népi Mozgalom párt egyik vezetőjének temetésén vett részt, őt csütörtökön gyilkolták meg, hatósági feltételezések szerint iszlamista csoportok. A temetésen rendőrségi források szerint tízezren, újságírók szerint 15-20 ezren jelentek meg.

A világi ellenzéki pártok azt tűzték zászlaikra, hogy távozzon az iszlamista irányítás alatt álló kormány, és oszlassák fel a parlamentet.

Az ellenzéki megmozdulással egy időben több száz iszlamista is felvonult a parlament előtt. Ez a tömeg a világiak tüntetését elítélő jelszavakat skandált, egyebek között a demokrácia elleni puccskísérletnek minősítve azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.