Néhányan odavesztek

Indonéziába tartó menekülthajó süllyedt el, nem mindenkit sikerült kimenteni

Elsüllyedt egy Ausztráliába tartó, 160-200 embert szállító menekülthajó Indonézia partjainál, halászok, valamint az indonéz hatóságok 157 utast kimentettek a vízből, háromnak a holttestét megtalálták, a többiek valószínűleg odavesztek.

2013.07.24 07:44MTI

Az eset - amelyhez hasonló már több is volt - egy héttel azután történt, hogy Ausztrália megállapodott Pápua-Új-Guineával: minden újabb menekültet oda küldenek, és a pápuai hatóságok megvizsgálják minden menekült ügyét, majd végül engedélyezik ottani letelepedésüket. Vihar volt a tengeren, amikor a hajó felborult. A menekültek többsége iráni, iraki, illetve Srí Lanka-i. 

Az ausztrál tengeri biztonsági hivatal csak annyit közölt, hogy az indonéz hatóságok végzik a hajótöröttek mentését. Az indonéz katasztrófamentők egyik tagja elmondta az AP-nek, hogy a három halálos áldozat között van egy egy- és egy ötéves kisgyerek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.