Merényletek

Afganisztán: gyerekek, és egy rendőrnő a legújabb áldozatok

Merénylők lelőttek egy rendőr főhadnagynőt csütörtökön Afganisztán déli részén. Ugyanitt négy kislány, a keleti országrészben két iskolásfiú életét oltotta ki egy az út mentén telepített pokolgép.

2013.07.04 18:01MTI

A rendőrnőt, Iszlám Bíbít Laskargában, Hilmend tartomány székhelyén lőtte le két motoros. A 37 éves, háromgyerekes anya folyamatosan halálos fenyegetéseket kapott, amióta kilenc éve belépett a rendőrséghez. 

Ő volt a legmagasabb rangú nő a rendőrség kötelékében Hilmend tartományban. Szintén Laskargában, a város külterületén aknára lépett négy, 10-12 év közötti kislány, akiket vízért küldött egy esküvőre készülő család. Mind a négyen meghaltak. 

A keleti országrészben, a Pakisztánnal szomszédos Paktika tartományban az iskolából hazafelé tartó két fiú életét oltotta ki egy út mentén elhelyezett robbanószerkezet. Az afgán belügyminisztérium adatai szerint júniusban 180 polgári személy, 299 rendőr, valamint 753 lázadó vesztette életét erőszakos cselekményekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.