Két év óta először

Szakértői szinten megkezdődtek a Korea-közi tárgyalások

A kétoldalú viszony rendezését Észak-Korea kezdeményezte néhány nappal ezelőtt.

2013.06.09 08:12MTI

Megkezdődtek a szakértői szintű kormánytárgyalások vasárnap Észak- és Dél-Korea között a határövezeti Panmindzsonban - jelentette a dél-koreai hírügynökség.

Két év óta először találkoznak a két ország delegációi hivatalos tárgyaláson.

A Yonhap jelentése szerint a megbeszélés fő célja, hogy egyeztessék a külügyminiszteri szinten tartandó átfogó tárgyalások témáit és napirendjét. Utóbbi találkozót szerdán tarthatják Szöulban.

A két Korea szombaton állapodott meg abban, hogy szakértői küldöttségeik már ezen a hétvégén tárgyalóasztalhoz ülnek Panmindzsonban.

A kétoldalú viszony rendezését Észak-Korea kezdeményezte néhány nappal ezelőtt. Ezt megelőzően, az elmúlt hónapokban Phenjan még számos provokatív lépést tett, amellyel egybehangzó nyugati értékelések szerint tovább rontott az amúgy is feszült viszonyon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.