Terror

Szunnita mecseteket támadtak Irakban, sok halott

Tizenhárman meghaltak és több tucatnyian megsebesültek Irakban kedden szunnita mecsetek ellen elkövetett támadásokban - közölték kórházi és biztonsági illetékesek.

2013.04.23 21:28MTI

A Bagdadtól északkeletre fekvő Muktadíjében aknavetővel kétszer lőttek rá egy mecsetre, kilenc ember meghalt és 25 másik megsebesült. Előzőleg kedden két, út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel, amikor szunnita zarándokok távoztak a főváros déli részében lévő egyik mecsetből, itt négyen haltak meg és tizennégyen sebesültek. A kedd különösen véres nap volt Irakban.

Legalább negyven ember meghalt és hetven megsebesült iraki szunnita tüntetők és a biztonsági erők több összecsapásában a szunniták lakta észak-iraki Havidzsa városában és környékén. Irakban 2006-2007 óta, amikor a legsúlyosabbak voltak a síiták és szunniták közötti összecsapások, jelentősen csökkent az erőszak szintje, de továbbra is szinte mindennaposak a merényletek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.