Új rekord

36,2 kilós heroinfogás Kínában

Rekord nagyságú - 36,2 kilogrammos - heroinfogásról számolt be az északnyugat-kínai Ninghszia-Hui autonóm terület rendőrsége hétfőn.

2013.04.15 14:09MTI

A jincsuani hatóságok tájékoztatása szerint eddig öt embert vettek őrizetbe, közülük hármat a délnyugat-kínai Jünnan tartomány területén, amint épp Ninghsziába szállították a kábítószert. Két további gyanúsítottat egy helyi szállodában fogtak el. 

A kínai büntetőtörvénykönyv szerint már 50 gramm heroin csempészése, szállítása, értékesítése, vagy előállítása is 15 év börtöntől életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de akár halállal is büntethető. 

Márciusban a kelet-kínai Fucsien tartományban három kábítószer-kereskedőt ítéltek el, amiért 10,8 kilogramm heroint, metamfetamint, illetve ketamint árultak. 

Valamennyien a legsúlyosabb büntetést kapták. 2012-ben Kínában 120 ezer kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményben jártak el, s összesen 130 ezer gyanúsítottat vettek őrizetbe. 

A lefoglalt kábítószer mennyisége heroinból meghaladta 7 tonnát. Csaknem 6 ezer tonna olyan vegyi anyagot is elkoboztak, amelyeket kábítószerek előállításához használnak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.