Még hétfőn hazautazik

Thatcher halála - Cameron megszakítja külföldi útját

Margaret Thatcher volt brit kormányfő halála miatt megszakítja hivatalos európai körútját David Cameron jelenlegi miniszterelnök.

2013.04.08 14:48MTI

Cameront Madridban érte Thatcher halálhíre. A konzervatív párti miniszterelnök Párizsba utazott volna tovább, ahol Francois Hollande francia elnökkel tárgyalt volna, ezt a programot azonban a Downing Street bejelentése szerint törölték, és Cameron még hétfőn hazautazik.
   
A halálhír után David Cameron nyilatkozatban közölte: Margaret Thatcher halálával az ország "egy nagyszerű vezetőt, egy nagyszerű miniszterelnököt és egy nagyszerű britet veszített el".
   
A Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - szóvivője szerint II. Erzsébet királynő szomorúan értesült egykori miniszterelnöke haláláról. Az uralkodó személyes üzenetben fogja kifejezni együttérzését Margaret Thatcher családjának - tette hozzá az udvar illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.