A miniszterelnök nemmel szavazott

Szűk többség: tilos a transzneműek diszkriminációja Kanadában

Épphogy elfogadta a kanadai képviselőház a transzneműek diszkriminációját tiltó törvényt.

2013.03.21 08:46MTI

A kanadai képviselőház törvényt fogadott el a transzneműek hátrányos megkülönböztetésének tilalmáról. A helyi idő szerint szerda este szűk többséggel megszavazott törvényt a várakozások szerint jóvá fogja hagyni a szenátus is.

A jogszabály elfogadása az egyik első próbatétele a kormányzó Konzervatív Párt melegek és transzneműek - azaz a születés szerinti nemükkel azonosulni nem tudók - jogai melletti hazai kiállásának, miközben John Baird külügyminiszter külföldön határozottan e jogok elfogadtatása mellett érvel.

A kanadai képviselőház szerdán 149 szavazattal 137 ellenében fogadta el a transzneműek diszkriminációjának tilalmát. A törvényt támogatta 16 kormánypárti, konzervatív képviselő is, Stephen Harper miniszterelnök azonban nemmel szavazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.