A tömeg kövekkel támadt a rendőrökre

Ismét vallási zavargások Egyiptomban

Dél-Egyiptomban ismét vallási zavargások törtek ki keresztények és muzulmánok között.

2013.03.02 10:55MTI

Pénteken Kóm-Ombó városának egy keresztény temploma előtt gyülekeztek muzulmánok - jelentették biztonsági források. A tüntetők arra gyanakodtak, hogy a templomban keresett menedéket egy kopt vallásra áttért nő. A tömeg kövekkel támadt a rendőrökre, akik erre könnygázzal válaszoltak. Már csütörtökön is tartottak demonstrációkat a templom előtt.
   
Gyakoriak az egyiptomi keresztény koptok és a muzulmánok közötti összetűzések, az utóbbi időben több halálos merényletnek is áldozatul estek a koptok. A feszültség oka sok esetben a másik vallásra való áttérés. Az egyiptomi lakosságon belül mintegy 6-10 százalékra becsülik a koptok számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.