Bizalmatlanság

Leváltották a szlovén miniszterelnököt

Konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal leváltotta a ljubljanai parlament szerda késő este Janez Jansa miniszterelnököt, és Alenka Bratuseket választotta meg új kormányfővé.

2013.02.27 22:38MTI

Szerdán kezdődött meg a Janez Jansa szlovén kormányfő elleni bizalmatlansági indítvány vitája a ljubljanai parlamentben. A lépésre azt követően került sor, hogy korábban lemondott Karl Erjavec külügyminiszter és Tomaz Gantar egészségügyi miniszter (Szlovénia Nyugdíjasainak Demokrata Pártja, DeSUS) a kormányfő elleni korrupciós vád miatt.

A miniszterekkel együtt pártjuk is kilépett a kormánykoalícióból, így Janez Jansa jobbközép kabinetje elveszítette parlamenti többségét, s konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal vált elérhetővé a miniszterelnök leváltása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.