A meteorológusok szerint tornádókat okozhat

Újabb hóvihar tombol az amerikai Nagy Síkságon

Alig néhány nappal az Egyesült Államokon nyugatról keletre végigsöprő hóviharok után a tél hétfőn újabb támadást indított az amerikai Nagy Síkság államai ellen, ami autópályák lezárását kényszerítette ki Texasban és Oklahomában.

2013.02.25 18:02MTI

 Az amerikai meteorológiai szolgálat hóvihar-figyelmeztetést adott ki Kansasre és Oklahomára, de jelentős mértékű csapadék várható Nyugat-Texasban és Missouriban is. A texasi Amarillo környékén a nap folyamán a hóréteg mintegy 45 centiméterre vastagodhat és a széllökések sebessége elérheti az óránkénti 105 kilométert is.
   
Kansas kormányzója, Sam Brownback felszólította az autósokat, hogy csak végszükség esetén használják járműveiket. Oklahoma Cityben tucatnyi repülőjáratot töröltek.
   
A meteorológusok szerint a viharzóna kedden Louisiana, Mississippi, Alabama, Florida és Georgia államban tornádókat okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.