Az utóbbi évek legnagyobb tiltakozása

Tüntetések Ciszjordániában az éhségsztrájkoló palesztin bebörtönzöttek mellett

A pénteki muzulmán ima után százak tüntettek az izraeli börtönökben éhségsztrájkoló palesztin foglyok mellett Ciszjordánia több városában.

2013.02.15 18:53MTI

A palesztinok az utóbbi évek legnagyobb tiltakozásának nevezték a pénteki eseményeket. A demonstrálók kövekkel dobálták az izraeli biztonsági erőket a Rámalláhhoz közeli Ofer nevű börtönnél, a katonák válaszul vízágyúkkal és könnygázgránátokkal oszlatták a tömeget.
 
A palesztin Máján hírügynökség szerint legalább kétszáz tüntető megsebesült, többségük a gázok belélegzése miatt. Az izraeli hadsereg két katona könnyebb sérüléséről számolt be. Egy másik tüntetésen a Palesztin Hatóság Betunia nevű városában legkevesebb négy palesztint ápoltak gumilövedékek okozta sebesüléssel - közölte az izraeli közszolgálati rádió. 

A tiltakozók Hebronban, Nabluszban, Dzseninnél, a Kalandiai átkelőhelynél és több más helyen a több hónapja éhségsztrájkoló, egyre aggasztóbb egészségügyi helyzetben lévő palesztin rabok azonnali szabadon engedését követelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.