EU-csúcs

Cameron: siker a költségvetési megállapodás

Személyes sikerként beszélt David Cameron brit kormányfő pénteken Brüsszelben az Európai Unió 2014-2020-as keretköltségvetéséről elfogadott megállapodásról.

2013.02.08 18:49MTI

"Végül sikerült elérnem, hogy 24 milliárd euróval megkurtítsák" a hétéves periódusra vonatkozó kiadási főösszeget - mondta Cameron az európai uniós állam- és kormányfők csütörtök délután kezdődött maratoni tárgyalássorozata eredményeként kialkudott egyezségről. 

A brit kormányfő hozzátette, a tárgyalások során végig szoros kapcsolatban volt dán, svéd, holland kollégájával és Angela Merkel német kancellárral. A megállapodás lehetővé teszi, hogy az EU "hozzáfogjon a fontos dolgok elvégzéséhez" - mondta David Cameron arra a régóta hangoztatott követelésére utalva, hogy növelni kell az EU-tagállamok versenyképességét. 

A brit kormányfő reményét fejezte ki, hogy az Európai Parlament "konstruktív együttműködést tanúsít" majd, és jóváhagyja az elért megállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.