Mint Sharon Stone az Elemi ösztönben...

Felelősségre vonhatják a szerb kormányfőt átverő tévéseket

A szerb rendőrszakszervezet követeli annak megállapítását: ki a felelős azért, hogy megszégyenítették Ivica Dacic szerb miniszterelnököt egy televíziós műsorban, és ezért mekkora a felelőssége a kormánytagok biztonságáért felelős testület vezetőjének.

2013.02.01 09:20MTI

Eközben a kormányfő is eljárást kezdeményezett a felelősök ellen - jelentette a vajdasági magyar sajtó internetes honlapjain.

A Pink Televízió Lehetetlen küldetés című műsorában Branka Knezevic műsorvezető riporter, a Playboy magazin egyik volt fotómodellje az Elemi ösztön című film legendássá vált jelenetét utánozva többször széttárta combjait, megmutatva, hogy nem visel alsóneműt. A kormányfő ettől láthatóan zavarba jött. Kiderült, hogy Dacicot becsapta a Pink tévé, mert a szereplés előzetes megbeszélésekor egy másik - komoly tematikájú - médiumnak adta ki magát - írta a Magyar Szó.

A rendőrszakszervezet szerint a miniszterelnök a biztonsági személyzetének mulasztása miatt - hogy nem ellenőrizték, valóban a Kopernikus tévé egyik műsorában vesz-e részt - sokkal komolyabb veszélybe kerülhetett volna. Ezért követelik Nebojsa Grujic biztonsági parancsnok felelősségének a kivizsgálását is.

A Szerbiai Független Újságírók Egyesülete (NUNS) szintén elítélte a műsor szerkesztőit. Állásfoglalásuk szerint az ilyen magatartás szakmailag etikátlan.

Ez nem pusztán provokáció, hanem pornográfia - írta a NUNS közleményében.

Dacic maga is követelte a csalás elkövetőinek a megnevezését. "A tévé Szerbiából, és nem a kormányfőből űzött gúnyt" - jelentette ki Ivica Toncev, a kormányfő nemzetbiztonságért felelős különleges tanácsadója. Az ügyet mindenféleképpen kivizsgálják, és a kormányfő a törvényi keretek között dönt a felelősök megbüntetéséről - tette hozzá.

A szerb médiahatóság rendkívüli ülésén szerdán úgy döntött, hogy a Pink tévé nem sugározhatja a felvételt, amely azonban az interneten még elérhető. A műsor készítői erre reagálva közölték, tiszteletben tartják a döntést, de hozzáfűzték, hogy ha sugározhatták volna a felvételeket: "Az embereknek lehetőségük lett volna látni, hogy a kormányfő a rendkívüli körülmények között is professzionálisan viselkedett."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.